Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου και Αντώνη Συρίγου σε Τήνο και Άνδρο

Κυκλάδες, 08.09.2015








Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος περιόδευσαν στην Τήνο την Κυριακή 6/9 και στην Άνδρο τη Δευτέρα 7/9.


Στην Τήνο συναντήθηκαν με κατοίκους του νησιού σε Χώρα, Πύργο και Καλλονή και συζήτησαν μαζί τους τα πλέον φλέγοντα ζητήματα της συμφωνίας. Οι επαφές έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα. Kοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια της συμφωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα δώσει τη μάχη για να κρατήσει τη χώρα όρθια. Ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση το πρόγραμμα που κατέθεσε και σε βάθος τετραετίας θα αμβλύνει τις φορολογικές αδικίες που επέβαλαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αναδιανέμοντας τα βάρη υπέρ των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων και θα τολμήσει να προχωρήσει σε ουσιαστικές κυβερνητικές παρεμβάσεις, τις οποίες οι δυνάμεις της διαπλοκής στερούμενες πολιτικής βούλησης δεν τόλμησαν.

Στην Άνδρο περιόδευσαν σε Γαύριο, Χώρα και Μπατσί, συνομίλησαν με πολλούς κατοίκους και είχαν μια ολιγόωρη συνάντηση με μέλη, φίλους και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Κόρθι. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τη συμφωνία, το ασφαλιστικό, τη φορολογία, τη διαφθορά και τη δημόσια διοίκηση. Οι υποψήφιοι βουλευτές Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος εξήγησαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την αυτοδυναμία προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά του σε βάθος τετραετίας. Σε σχέση με το φορολογικό και την καταπολέμηση της διαφθοράς αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα παραδείγματα που αποτελούν δείγμα γραφής όσων πρόκειται να επακολουθήσουν μετά τις 20 Σεπτέμβρη. Τονίστηκε ότι ο σχεδιασμός ενός σταθερού φορολογικού συστήματος οφείλει να συνοδεύει τον γενικότερο σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης, αφού αποτελεί ταυτόχρονα εργαλείο είσπραξης δημοσίων εσόδων, αναδιανομής του πλούτου αλλά και ανάπτυξης. Ως προς το ασφαλιστικό, σημειώθηκε ότι οι μέχρι σήμερα αλλαγές, το κούρεμα των αποθεματικών τους και η καλπάζουσα ανεργία δημιουργούν ένα εξαιρετικά δύσκολο πεδίο. Για το λόγο αυτό τόνισαν ότι, παρά τις πιέσεις κατά τη διαπραγμάτευση, το θέμα αυτό έμεινε ανοιχτό, η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε οριζόντιες μειώσεις και δεσμεύτηκε να καταθέσει άμεσα ολοκληρωμένη πρόταση. Έχει ήδη συγκροτήσει επιτροπή η οποία μελετά το ζήτημα εκ βάθρων με σκοπό να μην οξυνθούν ακόμη περισσότερο τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στους συνταξιούχους οι μειώσεις των συντάξεων που αγγίζουν το 30 ή και 40%. Διευκρίνισαν δε ότι τα χρήματα από τη μείωση του 2% ή του 6% για όσους εισπράττουν και επικουρική σύνταξη δεν θα κατευθύνονται στην εξόφληση του χρέους, αλλά θα χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των συνταξιούχων. Σημειώθηκε ακόμη η ανάγκη για πραγματικό εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης στον αντίποδα των περαιτέρω απολύσεων και των οριζόντιων περικοπών για τις οποίες είχε δεσμευθεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Η Τήνος και η Άνδρος αποφάσισαν να προχωρήσουν μόνο μπροστά. Στις 20 του Σεπτέμβρη δίνουμε ισχυρή εντολή να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή, να στηρίξουμε κατά προτεραιότητα τα πλέον αδύναμα κοινωνικά στρώματα, να συνεχίσουμε τη σύγκρουση με το φαύλο παρελθόν και τη διαπλοκή!



www.syriza-cyclades.blogspot.gr
https://www.facebook.com/ne.syriza.kykladwn