Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόκληση για τη νοημοσύνη και την μνήμη των πολιτών αποτελεί η χτεσινή ανακοίνωση του πρώην υπουργού Εργασίας της ΝΔ κου Βρούτση


Ο  υπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που στη διάρκεια της θητείας του η ανεργία και η ανασφάλιστη εργασία σημείωσαν ιστορικά ρεκόρ και τα εργασιακά δικαιώματα ισοπεδώθηκαν δεν διστάζει να παραπληροφορήσει τους πολίτες χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν τα στατιστικά στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» του Υπουργείου Εργασίας δικαιώνοντας  το γνωστό ρητό «στην πολιτική υπάρχουν μικρά ψέματα, μεγάλα ψέματα και στατιστικές».αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.
Πρόκληση για τη νοημοσύνη  και την μνήμη των πολιτών αποτελεί η χτεσινή ανακοίνωση του πρώην υπουργού Εργασίας της ΝΔ κου Βρούτση. Ο  υπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που στη διάρκεια της θητείας του η ανεργία και η ανασφάλιστη εργασία σημείωσαν ιστορικά ρεκόρ και τα εργασιακά δικαιώματα ισοπεδώθηκαν δεν διστάζει να παραπληροφορήσει τους πολίτες χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν τα στατιστικά στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» του Υπουργείου Εργασίας δικαιώνοντας  το γνωστό ρητό «στην πολιτική υπάρχουν μικρά ψέματα, μεγάλα ψέματα και στατιστικές».

Έτσι λοιπόν συγκρίνει τα στατιστικά στοιχεία από τα αποτελέσματα των ελέγχων ανασφάλιστης εργασίας ΣΕΠΕ- ΕΥΠΕΑ  Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου- Μαρτίου με τα αντίστοιχα του Δεκεμβρίου και του τελευταίου τριμήνου του 2014 προκειμένου να αποδείξει (!) την αποτυχία της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας. Βέβαια, ο ίδιος ως πρώην υπουργός Εργασίας που έχει ασχοληθεί με αυτά τα στοιχεία ξέρει πολύ καλά ότι πραγματική σύγκριση στοιχείων μπορεί να γίνει μόνο συγκρίνοντας τους αντίστοιχους μήνες δύο ετών, καθώς υπάρχουν εποχιακές διαφοροποιήσεις. Παρόλα αυτά δεν διστάζει να εξαπατήσει τους πολίτες για τη δημιουργία εντυπώσεων. Δυστυχώς γι αυτόν και το παλιό πολιτικό σύστημα που εκφράζει οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας αρκεί μια ματιά στον πίνακα ( που και  ο ίδιος έχει αναρτήσει) με τα πλήρη στατιστικά ανά μήνα του σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» στον οποίο φαίνεται καθαρά ότι η μαύρη εργασία το πρώτο τρίμηνο του 2015 έχει μειωθεί  σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Συγκεκριμένα:

 

Μήνας

20142015
Ιανουάριος24,7%13,8%
Φεβρουάριος21,8%20,6%
Μάρτιος23,6%21,2%


Όσο και εάν προσπαθούν με επικοινωνιακά τρυκ ο κος Βρούτσης και η ΝΔ η αλήθεια δεν κρύβεται. Και η αλήθεια είναι ότι στους λίγους μήνες διακυβέρνησης του τόπου από την κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η αναδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών ενώ το υπουργείο εργασίας και το ΣΕΠΕ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια βρέθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να υπάρχει αντιστροφή του κλίματος εργοδοτικής αυθαιρεσίας που κυριάρχησε  τα τελευταία χρόνια.

Οι πολίτες διαθέτουν  μνήμη και κρίση και στις 20 Σεπτεμβρίου θα δώσουν για μια ακόμα φορά την απάντησή τους στο παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα.
πηγή: Στο Κόκκινο