Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Περιοδεία στην Τήνο πραγματοποίησε η Χριστίνα Ευθυμιάτου




Περιοδεία στην Τήνο πραγματοποίησε το Σάββατο και Κυριακή 12 και 13 Σεπτεμβρίου η Χριστίνα Ευθυμιάτου, υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες υποστηριζόμενη από τους Οικολόγους Πράσινους.

Η Χριστίνα Ευθυμιάτου, συντονίστρια της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, συναντήθηκε με ενεργούς πολίτες του νησιού στον Πύργο, στην Καλλονή και στην Χώρα της Τήνου. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν τα μεγάλα θέματα της πολιτικής συγκυρίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά, αλλά και τα προβλήματα του νησιού της Τήνου. Η υποψήφια βουλευτής τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη συνέχειας αλλά και ουσιαστικής ενδυνάμωσης της μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, για ριζικές αλλαγές στη διακυβέρνηση στην Ελλάδα αλλά και του πολιτικού σκηνικού στην Ευρώπη. Μια συνέχεια που θα πρέπει να αναζητηθεί με έμφαση στους στόχους της οικονομικής, κοινωνικής αλλά και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας αλλά και επιμονή στον πολιτικό διάλογο και τη σύνθεση απόψεων και προτάσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Για τους παραπάνω λόγους και η απόφαση των Οικολόγων Πράσινων να στηρίξουν εκ νέου τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες και άλλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Ειδικότερα στις συναντήσεις συζητήθηκε το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στα νησιά, και πως μπορεί να προχωρήσει σε λύση μετά από δεκαετίες ουσιαστικής απραξίας και αναποτελεσματικότητας, μέσα από την μείωση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων, την υποστήριξη των δήμων αλλά και τις κοινωνικές συμμετοχικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται και για τη δημιουργία τοπικής απασχόλησης. Οι νέες κατευθύνσεις προωθούνται και ενισχύονται από τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό (ΕΣΔΑ) που ολοκληρώθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ενεργή συμμετοχή των Οικολόγων Πράσινων και του Αναπ. Υπουργού ΥΠΑΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη.  Η υποψήφια βουλευτής Χριστίνα Ευθυιάτου επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής τις εγκαταστάσεις του καινοτόμου εγχειρήματος για διαλογή στην πηγή με κοινωνική συμμετοχή που επιχειρείται εδώ και τρία χρόνια στην Τήνο, μέσα από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Καλλονή -Κελλιά