Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ψήφισμα μελών ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σύρου



Συγκλήθηκε στις 15/7 έκτακτη ολομέλεια της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σύρου, χωρίς απαρτία, όπου παραβρέθηκαν 19 μέλη και ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος 11 μέλη, κατά 6 μέλη και λευκό 2. Το ψήφισμα έχει ως εξής:
Η Ο.Μ. Σύρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με βάση και το ψήφισμα που εγκρίθηκε στην ολομέλεια της 30/5, εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές που προέκυψε από τη Σύνοδο Κορυφής της 12/7 και η οποία πρόκειται να συζητηθεί και να ψηφιστεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Στην πρόταση αυτή εμπεριέχονται μέτρα λιτότητας, υφεσιακά, ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και μέτρα που παραβιάζουν την εντολή της 25ης Γενάρη, τις προγραμματικές της δηλώσεις, την εντελώς πρόσφατη εντολή του λαϊκού και έντονα ταξικού «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα και την ελπίδα του λαού για ένα καλύτερο αύριο. Περιέχονται σαν προαπαιτούμενα η επιστροφή της τρόϊκας στην Ελλάδα και η ανατροπή όσων νόμων ψηφίστηκαν έως σήμερα, εκτός του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση.
Μετά από 5 χρόνια μνημονικών πολιτικών που οδήγησαν τον λαό και τη χώρα σε ανεπανάληπτη κοινωνική και οικονομική καταστροφή, βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης Ελληνικής ιστορίας. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης θα κρίνουν το μέλλον του λαού για δεκαετίες. Το πρωτοφανές σύστημα εκβιασμών, πιέσεων και τρομοκρατίας, από δανειστές και συστημικά ΜΜΕ, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανατρέψει τα ταξικά αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά κόμματος και κυβερνητικού προγράμματος πάνω στα οποία χτίσαμε ισχυρούς δεσμούς με κοινωνικά, λαϊκά και ταξικά κινήματα που αποτελούν τη μεγαλύτερη πολιτική επένδυση που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια και δεν πρέπει να διαρραγεί.
Έστω και την ύστατη στιγμή ζητούμε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσει την πρόταση που προέκυψε από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της 12/7, η οποία μας μετατρέπει σε κόμμα που θα εφαρμόζει ως κυβέρνηση σκληρές μνημονιακές πολιτικές, αναιρεί τη μέχρι σήμερα συνομολογούμενη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απλώνει την απογοήτευση στο κίνημα και στην Αριστερά στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και, ακόμη χειρότερα, ενεργώντας μέσα από ευρωπαϊκές σοσιαλδημοκρατικές πρακτικές δεν δίνει διέξοδο και προοπτική στα τραγικά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα της χώρας.
Είναι η ώρα το κόμμα στο σύνολό του, να περιφρουρήσει το ριζοσπαστικό, ταξικό και αντιμνημονιακό χαρακτήρα του, τις συνεδριακές του αποφάσεις και τις δεσμεύσεις του απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και να αποφύγει μια εξέλιξη με αρνητικές συνέπειες.
Στην κατεύθυνση αυτή κρίνεται απαραίτητη η άμεση σύγκλιση της Κ.Ε καθώς και οι συνεδριάσεις όλων των κομματικών οργανώσεων.
Καλούμε τους 3 Βουλευτές μας των Κυκλάδων να μην δώσουν την ψήφο τους στη συμφωνία της 12/7, αλλά να σταθούν συνεπείς με τις διακηρυγμένες προεκλογικές και προγραμματικές θέσεις τους, όντες σε αρμονία με τη συνείδησή τους, αναλογιζόμενοι ότι προτάθηκαν, επιλέχθηκαν και εκλέχθηκαν με διακηρυγμένες ταξικές και αντιμνημονιακές θέσεις που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της υπό ψήφιση συμφωνίας.
Θεωρούμε ότι οι βουλευτές μας δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση να ψηφίσουν αυτό την παράνομη, αντισυνταγματική και αντικαταστατική συμφωνία.