Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Νάξο





Το Σάββατο 17/1 σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΜ Νάξου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες. Στις σύντομες τοποθετήσεις τους οι Ηλίας Γουρδούκης, Νίκος Μανιός, Άννα Μαυρουδή, Δημήτρης Πολιτόπουλος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος, μετέφεραν μήνυμα νίκης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και κάλεσαν τους Κυκλαδίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο τους, ώστε αυτοδύναμος, χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις, να μπορέσει να εφαρμόσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ειδική αναφορά στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της πρωτογενούς παραγωγής, της παιδείας και της παροχής υπηρεσιών, της φορολογίας και της οικονομικής ανακούφισης από την ανθρωπιστική κρίση, υπό το πρίσμα όμως της νησιωτικότητας,
η οποία για δεκαετίες τώρα, αν και κατοχυρωμένη συνταγματικά, μένει κενό γράμμα.

Ο Ηλίας Γουρδούκης τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός της καθολικής συστράτευσης σε μια κρίσιμη μάχη, όπου συγκρούονται η λιτότητα της συγκυβέρνησης με την ελπίδα για ανάταση της κοινωνίας. Επιτέθηκε στην συγκυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την ασύστολη κινδυνολογία στην οποία καταφεύγουν, μιας και δεν έχουν να καταθέσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Ο Νίκος Μανιός δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των δομών υγείας στα νησιά, ενώ αναφέρθηκε και σε ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και την αναγκαιότητα ανάπτυξής του στις Κυκλάδες. Η Άννα Μαυρουδή σημείωσε ότι αυτή η ευκαιρία είναι ιστορική για τη χώρα μας και για τους πολίτες. Η Ελλάδα μπορεί από πειραματόζωο να γίνει καταλύτης ιστορικών αλλαγών. Συμπλήρωσε ακόμη ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η εργασία αποτελεί βασικό πυλώνα της ανασυγκρότησης της χώρας, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι μικροεπαγγελματίες θα πρέπει να στηριχθούν προκειμένου να μπορέσουν να ορθοποδήσουν.

Ο Δημήτρης Πολιτόπουλος -υποστηριζόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους- έκανε ιδιαίτερη μνεία στην κρισιμότητα του τομέα του περιβάλλοντος αναφέροντας ότι πρέπει να προβληθεί η βιοποικιλότητα των Κυκλάδων, να τυποποιηθούν τα τοπικά προϊόντα και να συντονιστούν οι προσπάθειες όλων προς αυτή την κατεύθυνση. Σημείωσε ότι πορευόμαστε μαζί σ' έναν κοινό αγώνα που έχει ένα μόνο αύριο: την επιτυχία. Ο Αντώνης Συρίγος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει την πολιτική του διαίρει και βασίλευε και ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε στον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας αλλά και στην «κατάλυση της δημοκρατίας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», καλώντας τους Κυκλαδίτες να πιστέψουν στη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τέλος, ο Νίκος Συρμαλένιος σημείωσε ότι η αλλαγή που θα συντελεστεί στη χώρα μας στις 25 Ιανουαρίου με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αλλαγή καθεστώτος και όχι κυβέρνησης μόνο. Θα είναι η αρχή για πράγματα που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε γιατί πλέον θα είμαστε πολίτες και όχι πελάτες. Αναφέρθηκε ακόμη στις περισσότερες από 420 παρεμβάσεις που ο ίδιος ως βουλευτής έκανε κατά τα δυόμισι χρόνια της θητείας του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Νοσοκομείο της Νάξου και στο ΤΑΙΠΕΔ, για το οποίο διευκρίνισε ότι η κατάργησή του θα αποτελέσει μία από τις πρώτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση με το σμυριδικό, είπε ότι θα πρέπει να αποτελέσει ερέθισμα για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα της ορεινής Νάξου.

Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων, το λόγο πήραν εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων και φορέων οι οποίοι έθεσαν προς τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα θέματα που
απασχολούν τους κλάδους τους. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων κ. Χριστίνα Ευθυμιάτου, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Πολίτες για τα νησιά μας» κ. Βασίλης Βρούτσης, η κ. Ζωή Τζανίνη πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Κυκλάδων, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Μαρία Μάρκου, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Γιάννης Αναματερός, ο πρόεδρος του Σωματείου Ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων κ. Γιώργος Κάβουρας, ο πρόεδρος του συλλόγου Χωραϊτών κ. Νίκος Κρητικός και ο Γυμνασιάρχης της Βίβλου κ. Μ. Χατζηπέτρος ο οποίος έκλεισε την εκδήλωση με ένα κοτσάκι: «Δε θα προδώσω τα φτερά, που μου βαλες αριστερά».




Η ψήφος σου στις 25 Ιανουαρίου είναι ψήφος
για την Αξιοπρέπεια, τη Δικαιοσύνη, τη Δηµοκρατία!