Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Περιοδεία της υποψήφιας βουλευτή Άννας Μαυρουδή στην Ίο


Το νησί της Ίου επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Μαυρουδή, την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2014 στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις εθνικές εκλογές. Είναι ο 8ο σταθμός της υποψήφιας μέσα σε 10 ημέρες σε μια προσπάθεια να φτάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε όσα περισσότερα νησιά είναι εφικτό, δεδομένων των προβλημάτων ακτοπλοϊκής σύνδεσης, αλλά και της μικρής διάρκειας της προεκλογικής περιόδου.
Πραγματοποίησε περιοδεία σε δημόσιες υπηρεσίες, στο Κέντρο Υγείας, σε καταστήματα και συνομίλησε με πολίτες και εργαζόμενους Επισκέφθηκε επίσης το Δημαρχείο και συζήτησε με τον δήμαρχο Ίου τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους Nιώτες και τις Nιώτισσες, όπως το ακτοπλοϊκό, η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, η έλλειψη χρηματοδότησης για αποπεράτωση του νέου σφαγείου, αλλά και γενικότερα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού.
Σε απογευματινή εκδήλωση όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών τάξεων, συνταξιούχοι, μισθωτοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και αναλύθηκαν οι προγραμματικές θέσεις για τη νησιωτικότητα αλλά και τις Κυκλάδες ιδιαίτερα.
Η διασφάλιση επαρκούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης κατά τους χειμερινούς μήνες, η διατήρηση του χαμηλού συντελεστή Φ.Π.Α. για τα νησιά, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η θέσπιση ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος με το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, η στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων, των μικροεπιχειρηματιών του τουρισμού, αποτελούν τις ελάχιστες δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα των εκλογών. Οι πολίτες ανέδειξαν τα προβλήματα που τους απασχολούν σε μια ανοιχτή σε όλους συζήτηση με ουσιαστικά πολιτικά επιχειρήματα.
Η περιοδεία συνεχίζεται στις Δυτικές Κυκλάδες με επόμενο προορισμό τη Σίφνο. Η ελπίδα και η αισιοδοξία για την αλλαγή σελίδας είναι διάχυτη στο κόσμο της εργασίας, στους άνεργους νέους και νέες, στους νησιώτες και στις νησιώτισσες των Κυκλάδων.
Ήρθε η ώρα της αριστεράς, ήρθε η ώρα των ανθρώπων πάνω από τα κέρδη, πάνω από τα χρέη!