Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός κοινοποιούν το παρακάτω δελτίο τύπου




Το τελευταίο διάστημα, ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων ασχολήθηκαν με τα παρακάτω ζητήματα:

1) Ανταποδοτικά οφέλη από ΑΠΕ

Σχετικά με τα οφειλόμενα στους κατοίκους της Κόρωνου Νάξου από την εγκατάσταση και χρήση ανεμογεννητριών στην περιοχή, από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ενημερωθήκαμε ότι,  σύμφωνα με την πρόβλεψη του σχετικού νόμου, θα έπρεπε συνολικά στο δήμο και στους κατοίκους να έχει αποδοθεί το 3% των κερδών από την εταιρεία που διαχειρίζεται την λειτουργία τους. Μέχρι σήμερα δεν έχει αποδοθεί ούτε ένα ευρώ παρότι στο λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ έχουν συγκεντρωθεί συνολικά απ´ όλη την Ελλάδα το ποσό των 15,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Από το υπουργείο μας διαβεβαίωσαν ότι ολοκληρώνεται τώρα ο καταμερισμός ανά δήμο και αριθμό κατοίκων έτσι ώστε το πολύ σε 1 - 2 μήνες το ποσό αυτό να αποδοθεί στους δικαιούχους.

2) Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολλάκη για θέματα του Κ.Υ  Σαντορίνης
Κατατίθεται άμεσα στη βουλή η ίδρυση του νοσοκομείου Σαντορίνης με δημόσιο χαρακτήρα

Στη συνάντηση στην οποία εκτός από τους βουλευτές Νίκο Συρμαλένιο και Αντώνη Συρίγο, συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κ. Καρακατσιανόπουλος, ο πρόεδρος της ΑΕΜΥ Μ. Σταύρου,  ο δήμαρχος Θήρας,  δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και μέλη της διοικούσας επιτροπής του Κ.Υ., ο αναπληρωτής υπουργός τους ενημέρωσε για τις ενέργειες που ήδη έγιναν αλλά και αυτές που θα επακολουθήσουν τους πρώτες μήνες του 2016 σχετικά με τις προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, καθώς επίσης και για την αύξηση των κονδυλίων για τη δημόσια υγεία κατά 300 εκατ. στον Π/Υ του 2016.
Επίσης ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ενημέρωσε για τις άμεσες προσλήψεις οδηγών - διασωστών μέσα στους δύο επόμενους μήνες καθώς και για την προμήθεια ασθενοφόρων μετά το ξεμπολοκάρισμα του διαγωνισμού που εκκρεμούσε από το 2008.
Τέλος και το σημαντικότερο: τη βδομάδα αυτή κατατίθεται στη βουλή πολυνομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται και η ίδρυση του νοσοκομείου της Σαντορίνης με δημόσιο χαρακτήρα. Προς την κατεύθυνση αυτή στον προϋπολογισμό της ΑΕΜΥ περιλαμβάνεται επιπλέον ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για τη λειτουργία του νοσοκομείου.