Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

2016 - 1973: 43 χρόνια μετά, το αίτημα για δημοκρατία και ελευθερία παραμένει επίκαιρο.




43 χρόνια μετά, το αίτημα για δημοκρατία και ελευθερία παραμένει, δυστυχώς, πάντα επίκαιρο. Σ' έναν κόσμο που φλέγεται, σε μια θάλασσα που καταπίνει τους πρόσφυγες των πολέμων, σε μια Ευρώπη που ορθώνει τείχη, αρνούμενη να παρέμβει δραστικά για να ενισχύσει και να αποκαταστήσει όσους επιβίωσαν από τη φωτιά και το νερό, σε μια χώρα που παραμένει υπό επιτροπεία, που ζει της δική της σύγχρονη βάσανο και έχει ακόμη το κουράγιο να στέκεται όρθια στα κύματα της προσφυγιάς, το αίτημα για δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη, ισονομία, αλληλεγγύη δεν είναι απλά πιο επίκαιρο από ποτέ. Αποτελεί κοινωνικό και ιστορικό καθήκον κάθε δημοκράτη πολίτη!
 
Στο πλαίσιο των νέων αγώνων που καλούμαστε να δώσουμε ενάντια σε όσες δυνάμεις επιχειρούν μεθοδευμένα να εξαπλώσουν και πάλι τον φόβο, τη μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό, τιμούμε και φέτος το αποκορύφωμα της αντίστασης των νέων και κάθε Έλληνα δημοκράτη, ενάντια στη  χούντα των συνταγματαρχών.  Κρατάμε ζωντανή στη μνήμη μας την προδοσία της Κύπρου και στηρίζουμε τους αγώνες των Κυπρίων για δίκαιη λύση.
 
Ο Νοέμβρης του '73 θα είναι πάντοτε ο φάρος που θα μας οδηγεί να αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία δικαιοσύνης, ευημερίας και δημοκρατίας για όλους!