Στην Πάρο βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 9 - 10/5 οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός.
Το Σάββατο 9/5 παρευρέθηκαν στο 8ο Συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων, όπου απηύθυναν χαιρετισμό. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στη σημασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα νησιά ως ραχοκοκκαλιά της τουριστικής ανάπτυξης, στα ζητήματα της φορολογίας και στην υπεράσπιση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο, στην αντίδραση μας να μην στοχοποιηθούν τα νησιά, αλλά τα όποια μέτρα να έχουν καθολικό χαρακτήρα, στην οικοδόμηση μιας νέας φορολογικής συνείδησης μέσα από μέτρα εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους, στην ανάγκη πάταξης του παραεμπορίου, στα θέματα της δημόσιας υγείας που βρίσκεται σε κατάρρευση, στα ζητήματα της ακτοπλοϊας. Τέλος ανέφεραν ότι το σύνθημα του Συνεδρίου "Ωρα για δράση" μας εκφράζει απολύτως διότι δείχνει ότι οι κοινωνικές οργανώσεις των επαγγελματιών και εμπόρων βρίσκονται σε εγρήγορση και κινητοποίηση, κάτι που αποτελεί σημαντικό στοιχείο στη διαμόρφωση των αποφάσεων που τους αφορούν αλλά και στοιχείο ελέγχου της κυβερνητικής πολιτικής.
Στη συνέχεια μαζί με το νέο διοικητή της 2ης ΥΠΕ Νίκο Καρβούνη, μετέβησαν στο δημαρχείο, όπου σε σύσκεψη παρουσία του δημάρχου Μάρκου Κωβαίου, του επάρχου Κώστα Μπιζά, δημοτικών συμβούλων και μελών της συντονιστικής επιτροπής αγώνα για τη δημόσια υγεία στην Πάρο και Αντίπαρο, συζήτησαν την κατάσταση του Κέντρου Υγείας της Πάρου και του ΠΠΙ Αντιπάρου. Το ίδιο έγινε και σε μια αναλυτική συζήτηση τριών περίπου ωρών με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό στο χώρο του Κ.Υ. Ανάλογη σύσκεψη με τους φορείς της Πάρου και Αντιπάρου διοργανώθηκε και την επόμενη μέρα, στο δημαρχείο Πάρου.
Στις συζητήσεις αυτές τέθηκαν με οξύτατα τα προβλήματα και ιδιαίτερα της έλλειψης γιατρών γενικής ιατρικής και παιδίατρου, όπως και την ανάγκη αντικατάστασης του ασθενοφόρου στην Αντίπαρο, ενώ από την πλευρά τους τόσο ο διοικητής της ΥΠΕ, όσο και οι δύο βουλευτές ανέλυσαν την κατάσταση σκιαγραφώντας με τα πιο μελανά χρώματα το σημερινό ΕΣΥ, ένα δημόσιο σύστημα που δεν έχει καμιά σχέση με το 1985 όταν πρωτοξεκίνησε, αλλά και καμιά σχέση με το ΕΣΥ των οραμάτων μας.
Στο τέλος της συζήτησης καταλήξαμε να διεκδικήσουμε για το Κ.Υ.Πάρου τουλάχιστον δύο γιατρούς (ένα γενικής ιατρικής και ένα παιδίατρο) με βάση τις προκηρύξεις που επίκεινται για τους 1090 μόνιμους γιατρούς πανελλαδικά, καθώς και τις 4.500 θέσεις γιατρών και παραϊτρικού προσωπικού, από τις οποίες σημαντική μερίδα θα κατευθυνθεί στα νησιά. Επίσης καταλήξαμε μέσα από συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ να διερευνήσουμε το θέμα του ασθενοφόρου της Αντιπάρου. Σε κάθε περίπτωση τονίστηκε ότι θα κάνουμε το παν δυνατόν έτσι ώστε η τουριστική περίοδος να καλυφθεί κατά το δυνατόν με πολλούς τρόπους, καλοκαιρινές μεταθέσεις κλπ.
Τέλος ιδιαίτερη συνάντηση έγινε με αντιπροσωπεία του Βελέτζειου Ιδρύματος και δεσμευτήκαμε για επιτάχυνση των διαδικασιών επαναλειτουργίας του υγειονομικού αεροσκάφους, με στόχο την εξυπηρέτηση των διακομιδών, όχι μόνο της Πάρου - Αντιπάρου, αλλά και της Νάξου, όπως επίσης και κοντινών νησιών που διαθέτουν αεροδρόμιο.